neděle 23. října 2011

fotopixla - aneb vítejte v piksle

photo by Pixomar
fotopixla
aneb vítejte v pixle

Jak výstižně pojmenovat místo, kde se setkávají fotografové? Navíc místo, které slouží fotografii analogové i digitální? fotopixla!


Setkáváme se nejen na webu, ale také reálně naživo. A o fotografování a nad fotografií se bavíme. Kde? fotopixla pochází z Českého ráje, tedy přímo v jeho srdci - Turnově. O fotografování, pro fotografy. fotopixla odstartovala. Přidejte se k nám!


Idea fotopixly


fotopixla je zaměřena hlavně na projekci a prezentaci fotografií. A to členů fotopixly i světových autorů. Při každém setkání promítneme zajímavé snímky, nad nimiž živě debatujeme. Rozebíráme jejich technickou dokonalost či nedokonalost, skladbu obrazu a kompozici, především pak nápad a děj fotografie. Ty totiž mohou být často mnohem důležitější, než samotné technické zpracování.


Díky tomu, že fotopixla neprovozuje žádnou galerii a není ani právnickou osobou, může si dovolit věnovat se primárně fotografii a fotografickým dovednostem svých členů. Odpadají tak starosti s administrativou a správou členské základny i další nezajímavé formality, které mnohdy fotoklubům ubírají elán a zabírají drahocenný čas.


fotopixla nemá za cíl ostatním fotoklubům přebírat členy. Je nám skutečně jedno, zda naši členové navštěvují i jiné spolky. Všichni se totiž občas účastníme také schůzek jiných fotografů. Posláním fotopixly je hlavně debata nad fotografií, na kterou bohužel ve fotoklubech nebývá dostatek prostoru.


Nováčci jsou vítáni!


MaK.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.