sobota 22. února 2014

Schůzka v pondělí 3. února 2014 - fotopixla má nový kabát

Od tohoto dne jsme se stali tvůrci společných schůzek my všichni – členové fotopixly. Zhruba deset aktivních členů si rozdělilo následující termíny mezi sebe a bude tak zcela záviset na jejich pojetí, jakým směrem se budou jednotlivá setkání ubírat. První pokus jsem dobrovolně vzala na sebe a připravila tak program ve své podstatě tradiční. Sluší se poděkovat našemu nekorunovanému vůdci MaKovi za organizování všech dosavadních schůzek – teď už vím, co to obnáší, takže díky! Čtěte dál.


Nejprve jsme si prohlédli výsledky společného focení v Kavárně Muzeum, kam jsme byli pozváni od zdejšího sympatického baristy na přednášku o kvalitní kávě. Fotek bylo mnoho, podobné a přeci odlišné, vzduch byl přímo nasycený kofeinem.

Pro osvěžení následovaly fotografie na určené téma – autoportrét. Zde musím ocenit odvahu a kreativitu všech, kteří fotky přinesli, nebyl důvod se stydět a dobře jsme se u jejich prohlížení pobavili. Jako nejlepšího „autofotografa“ jsme čokoládou ocenili Jiříka alias Drahouška.

Další velkou porci času z naší schůzky jsme věnovali hodnocení 1.kolekce soutěžních fotografií e-MO 2014 – tentokrát od fotoklubu Štětí.

A na závěr zbylo ještě trochu prostoru pro zastavení nad fotogalerií na téma makro na stránkách Photoextractu. Zde se ukázalo, že náš „makrospecialista“ Petr je opravdu velkým fanouškem tohoto žánru, protože mu snad žádný z uvedených autorů nebyl cizí.

Jako tečku na závěr jsem vybrala inspiraci z blogu trojnásobné maminky Lucie Kruté "Rembrandtedkids" - netradiční způsob, jak trávit s dětmi čas na mateřské dovolené, zasvětit je do umění, a zároveň jim tak vytvořit fotodeník z dětství.

Zdraví Markéta!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.