pondělí 17. září 2012

Poslední letní roku 2012. A e-MO rozseknuto

120 let hasičů v Doubravě. / MaK. 2012
Tak jsme se zase sešli. Možná to vypadá, že máme dlouhé prodlevy, ale ty jsou jen v zápiscích ze schůzek fotopixly. I když, dnes 17. září to bylo po 6 týdnech. Jak se tak dívám, poslední na blogu sepsaná schůzka byla 25. června 2012. Následovala setkání 16. července a 6. srpna. Za další tři týdny, 27. srpna, jsme to nějak nestihli, měli jsme letní prázdniny. Co bylo na programu?


Co se dělo na posledních schůzkách? Pokračovali jsme v naší fotoškole, probírali aktuální fotografické novinky a svůj prostor dostaly i další promítačky. Představil jsem tyto autory:

IX. Matjaž Čater (Slovinsko) – výtečné snímky z ptačího pohledu
X. já (Marián Kábele / Česko) – 120 let hasičů v Doubravě, moje minisérie z velké místní události
XI. Hengki Lee (Indonésie) – snová street foto
XII. Jan Gravekamp (Holandsko) – cyklistika, precizně zmáknutá architektura

Promítačky mají, myslím a věřím, velký přínos nejen pro každého fotografa, ale i diváka. Pestrost tvorby jednotlivých autorů je jedinečná. Každý do svých prací vkládá svoji osobitost, svůj rukopis.

17. září jsme se také domluvili, že otevřeme 2. ročník elektronické fotografické soutěže fotoklubů e-MO. Odezvy z fotoklubů jsou kladné, a to i přes časové prodlevy 1. ročníku. Připravili jsme nová pravidla, která by měla urychlit a zjednodušit hodnocení kolekcí. Omezíme také počet prací v jedné kolekci, respektive jejich složení. Ale o tom všem podrobněji přímo na webu e-MO.

Termín uzávěrky příjmu prací jsme stanovili do konce října 2012, uvidíme, zda s tím budou další fotokluby souhlasit. Pokud ne, prodloužíme. Abychom trochu pokročili, zkusili jsme zhlédnout pár prací členů fotopixly. Markéta představila své street foto z cest, Bohouš deformace a krajinky, Petr své tradiční téma – makro od českých rybníků, a Dan pár fotografií z Francie. Na schůzku dorazil také Jarda, zatím však bez potenciálních snímků do soutěže e-MO. A stejně tak já.

Musíme pořádně zabrat, v přípravě je interní webová galerie prací, které bychom mohli do 2. e-MO poslat. Budeme si je vzájemně elektronicky hodnotit, ať to trochu upaluje. Poslední letní schůzka roku 2012 se vydařila, a teď zase do práce. Tak zase za 3 týdny 8. října 2012 na viděnou!

MaK.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.