čtvrtek 25. října 2012

Co nového ve fotopixle? Makáme

Izidor Gašperlin - ze souboru Ethiopia
V pondělí 29. 10. byla na programu další schůzka, opět od 18:18 v Turnově, místo všichni znají, pokud ne, napište si o něj na info@fotopixla.cz Na čem teď makáme?


2. e-MO

Koncem listopadu je uzávěrka prací do 2. ročníku e-MO - více na www.e-MO.cz Jde o celorepublikovou soutěž fotoklubů, kterou sami pořádáme. Nyní proto ladíme svůj klubový výběr na schůzkách. Ale také v meziobdobí díky platformě www.picasaweb.google.com

Promítačka

Na každé schůzce fotopixly si promítáme skvělé snímky známého či méně známého autora - z tuzemska i celého světa. Naposledy to byl Izidor Gašperlin, předtím Jan Gravekamp. Celá kolekce je vždy podbarvena odpovídající hudbou, což díky použité video/audio technice umocňuje zážitek z prezentace.

Makáme na sobě

Bavíme se o fotkách a fotografii. Je fuk, na jaké úrovni kdo ve fotografii jsme. Nikdo se nechováme vůči ostatním povrchně. Každý jsme nějak začínali, a myslím, že každý z fotopixly na sobě dále pracujeme a zdokonalujeme se. Občas navštívíme nějakou výstavu v regionu nebo v Praze i jinde.

Fotoškola

Důraz klademe také na naši vlastní tvorbu. I proto jsem před časem zavedl fotoškolu. Na schůzkách probíráme nějaké téma týkající se skladby obrazu, kompozice scény, kreativních fotografických technik, různých fotografických žánrů a nároků. Sice nám naposledy fotoškola trochu stagnovala, ale pokračujeme dál.

Caffenol

Naše i světová fotografie se vyvíjí. Není však na škodu občas vytáhnout nějakou zajímavost z praxe a historie. Chystám se opět nastínit techniku vyvolávání filmů a fotografií za použití Caffenolu - čistě přírodní vývojky z kávy. Testoval ji jeden můj známý.

Tak zase příště, dobré světlo!

MaK., fotopixla

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.