středa 2. července 2014

19. 5. 2014 - Admirálská schůzka fotopixly ve znamení vody a 3. e-MO

Autorka: Jitka Filsaková
Čas ubíhá rychle, říká se, že plyne jako VODA. Od poslední schůzky fotopixly uplynuly tři týdny a my se opět setkáváme. Jednak, abychom zhodnotili další soutěžní práce fotoklubu z 3. ročníku e-MO a také abychom si prohlédli a „zdrbli“ i naše fotografie.

Slovo VODA jsem zviditelnila úmyslně, neboť téma vody jste měli za úkol i zvěčnit ve svých fotografiích s tím, že „fantazii se meze nekladou“. Čtěte dál.

Jsou mezi námi milovníci dlouhých časů a tekoucích horských bystřin, nadšenci makro fotografie vodního hmyzu, krajináři – nespavci číhající na mlžná rána. Milovníci kreativní fotografie vybíhající vstříc kapkám deště, cestovatelé za mořským příbojem.

Někteří zase smáčejí své kotníky, aby zachytili něžnou krásu svých modelek ve vodní hladině, jiní zase něžnou krásu sedmikrás topí ve sklenici vody…

K tomuto tématu jsem si pro vás připravila několik odkazů, nejzajímavější asi byla ukázka fotografa Markuse Reugelse, který povýšil vodu na umění.

Autorka: Radmila Studničná
Samozřejmě proběhlo hodnocení dalšího kola 3. ročníku e-MO. Tentokráte fotografie Jihlavského fotoklubu. I dnes se jsme vášnivě debatovali nad
soutěžními fotografiemi a shodli jsme se na tom,že
někdy, až možná zbytečně dlouho, jsme fotografii věnovali možná i více času, než autor sám. To samozřejmě neplatí o všech snímcích, našli jsme zde i svého favorita.

Abych nezapomněla, bylo zde i malé překvapení, přišla mezi nás nová tvář – další žena milující spoušť fofoaparátu – Radka Studničná. Bylo příjemné ji a její fotografie poznat.

V úvodu jsem zapomněla uvést, že toto se vše stalo v pondělí 19. května 2014 v Mnichově Hradišti a když VODA, tak v Admirál baru. Děkuji všem za účast, zejména Daliborovi velký dík za technickou pomoc a zprovoznění celé fotoprezentace.

Přeji Vám všem ať se daří a za tři týdny na viděnou na další fotopixle, tentokráte u Moniky.

Jitka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.