pátek 25. července 2014

30. 6. 2014 - Fotoúlovky, stará skla, úprava fotek, oblíbení fotografové portrétů- schůzka fotopixly

Autorka: Radmila Studničná
Turnovská schůzka fotopixly proběhla za hojné účasti - Markéta, Monika s dcerou Kristýnou, Lenka, Radka, Jitka, Bohouš, Dalibor, Marián a Jirka. 

Velmi milé bylo, že ač čerstvě po porodu, dostavila se i Markéta. Tímto jí ještě jednou ze srdce blahopřejeme a malému Kubíčkovi přejeme do života hlavně hodně zdraví, radosti a spokojenosti. Samozřejmě, že jsme si všichni na malého Kubu připili ;o)

Program schůzky jsem rozdělila do tří bloků. Čtěte dál.




1. Blok: Fotografie z předchozích 3 týdnů

Nejdříve jsme si prohlédli Markétiny fotky o zázraku zrození malého Kubíka. Bohouš a Monika přinesli pár fotek a videí z předchozí schůzky. Podle dokumentace to musel být u Moni velmi vydařený a chutný večer ;o)


Kristýna fotografovala ve Francii se svými spolužáky, Jitka fotila své oblíbené téma květiny, kapky, brouci. Marián s Lenkou byli na dovolené v Itálii a povedly se jim velmi krásné a zajímavé fotografie z ostrova Burano a z Benátek. Podle mého názoru velmi fotogenická lokalita. Na tyto ostrovy Burano a Murano bych se také ráda podívala. 

Dalibor přinesl několik portrétních fotografií a velmi zajímavé snímky z leteckého dne z Mladé Boleslavi. Jiří na nás trochu zapomněl, ale slíbil, že příště bude dvojitá dávka ;o)) Já jsem ukázala pár svých fotografií z focení starým sklem Heliosem 44/2 - máky a portrét.
Autorka: Lenka Dolečková, ostrov Burano
2. Blok: Úprava fotek – jaké programy používáme, proč a jaké s nimi máme zkušenosti 

Existuje mnoho softwarů pro úpravu fotografií. Většina z nás upravuje fotky v Adobe Photoshop Lightroom, Zoner Photo Studio a někteří v Picassu. Ukázala jsem také jeden hravý a uživatelsky příznivý program Picmonkey. Někteří si možná řeknou, že to je pro amatéry, ale jdou tam provádět zajímavé úpravy, včetně různých filtrů a koláží.

3. Blok – naši oblíbení fotografové

Zde se odehrála velmi žhavá debata nad fotografiemi, celkem vzato se ukázal rozdíl v náhledu na fotky mužské části a ženské části klubu. Co člověk, to názor. Ale tak to má být, jinak by byl život velmi nudný ;o))

Děkuji všem za účast, příspěvky a příjemnou atmosféru.

Příště 21. 7. 2014 na viděnou.

Radka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.